Tirilye'yi Koruma Amaçlı imar Planı Revizyonu ve Tirilye Yaz Atölyesi

27.08.2018 ile 18.09.2018 arası

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tirilye Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu” çalışmaları kapsamında, sit alanı içerisinde yer alan Tirilye’nin korunması; mekânsal, ekonomik ve toplumsal kapasitenin geliştirilmesi amacı ile MSGÜ Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve B.Ü. TUYGAR Merkezi adına görev alan öğretim elemanları tarafından, Mudanya Belediyesi ve ÇEKÜL ortaklığında, öğrencilerin katılımıyla altı temada gerçekleşmiştir. “Kültürel Miras, Kamusal Alan, Kıyı, Zeytin, Sürdürülebilir Turizm, İhtiyaç Temelli Yeniden İşlevlendirme”. Çalışmanın son aşamasında, toplanan veriler potansiyel ve önerileri de içeren kapsamlı raporlar haline getirilmiş ve atölye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunumlar ile tamamlanmıştır. Sonuçlar yayın haline getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Prof. Dr. Bengi Ertuna
bengie@boun.edu.tr
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Salman Öztürk