Kültürel Miras Turizm ve Misafirperverlik

Konferans
06.11.2014 - 09:00

Kültürel miras, yerel planlama ve ev sahibi toplumun sürdürülebilir gelişiminin ayrılmaz bir unsurudur. Bu konferansta, “turizm destinasyon paydaşları; turist çeken mekanlar yaratma ve sunmada, somut ve soyut kültürel miras varlıklarının korunmasında nasıl başarılı olabilirler?” temel sorusu ele alınacaktır.

Konferans, katılımcılara kültürel mirasa dayalı turizm ürünlerinin kavramsallaştırılması, geliştirilmesi ve pazarlanmasında, değerli fikirler ve pratik uygulamalar sağlayacaktır. Destinasyonun marka kimliği kazanabilmesi için, tanımlanmış hikayesi ile paydaşların bireysel hikayelerinin birbirine bağlanması konusu ele alınacaktır. Kültürel mirasa dayalı destinasyonların, imajlarını bütünsel olarak yansıtmada, sistematik çerçeveyi nasıl kullanabilecekleri konusu açıklanacaktır.

Konferansın gündemi, bilimsel kanıtlarla desteklenmiş en iyi uygulama ve tecrübeleri içeren araştırmalarla, “uygulayıcı dostu” bir şekilde tasarlanmıştır.

Konferansın, aşağıdaki kişilerin ilgisini çekeceği düşünülmektedir:

Uygulayıcılar; danışmanlar; devlet kurumları; ekonomi bakanlığı; kültürel kurum ve vakıflar; bölgesel ve kent yönetimleri; ekonomi ve kalkınma ajansları; yatırım ve tanıtım ajansları; pazarlama, uluslararası politika, kamu yönetimi,  uluslararası ilişkiler, ekonomi ve diplomasi alanındaki akademisyenler ve araştırmacılar; kültürel mirasın gelişimi için geniş çaplı müzakereler yapan medya.

“Kültürel Miras, Turizm ve Misafirperverlik Uluslararası Konferansı, 2014” konulu konferans, en yeni araştırma ve örnek olayları inceleyerek yaymayı planlamaktadır. Alanı geliştirmek ve hem endüstrinin hem de daha geniş toplumların yararı için teori ile pratik arasında dünya çapında özgün bir köprü olmayı hedeflemektedir.

İşbirliği Yapılan Kurumlar:
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Adnan Menderes Üniversitesi
  • Rotterdam İşletme Fakültesi-Erasmus Üniversitesi (Hollanda)
  • Elgin &Co. Danışmanlık
  • Netherlands Institute in Turkey