Kastamonu Bölgesi’ndeki Kırsal Turizm Gelişimi

01.10.2012 ile 31.08.2013 arası

Projenin Misyonu: Kastamonu Bölgesi’ndeki sürdürülebilir turizm gelişimiyle ilgili araştırma ve gözlem yapmak üzere ortak öğrenci projesi oluşturmak.

Projenin Amacı: Turizm faaliyetlerinin bir bölgedeki hayat kalitesini geliştirmek için bir araç olarak kullanılmasının değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Böylelikle, Kastamonu’ndaki artan turizm faaliyetlerinin bölge insanının ekonomik ve sosyal refah seviyesi üzerindeki etkileri incelenmiştir.

Projenin ön hazırlık aşamasında, Kastamonu’ndaki ziyaret edilecek yerler akademisyenler tarafından dikkatlice seçilmiş ve bu seçimler yapılırken öğrencilerin gittikleri yerlerde bölgeyi Mutluluk Endeksi göstergeleri ile incelemelerine olanak sağlanmıştır. Geziler sırasında öğrenciler turistler için hediyelik eşya üreten yerel zanaat atölyelerini, bölgedeki milli parkları ve arkeolojik alanları inceleme fırsatı bulmuşlardır.  Proje koordinatörleri eşliğinde ticaret odası kurulu, yerel yönetimler ve kalkınma ajansları gibi kurumlar ile birlikte yerel halk ile görüşmeler yapılmıştır. Ziyaretler ve görüşmeler boyunca gruplar halinde çalışan öğrenciler; bölgesel göstergeler ve onların sürdürülebilir turizmle olan ilişkileri, yerel halkın sürdürülebilir turizm faaliyetlerine nasıl katılım sağlayabilecekleri konularını içeren sunumlarını projenin sonunda gerçekleştirmişler, yerel paydaşlara sunmuşlardır.

Prof. Dr. Bengi Ertuna
bengie@boun.edu.tr
Yrd. Doç. Dr. Burçin Hatipoğlu
burcin.hatipoglu@boun.edu.tr
Ortak Yönetici
Vinod Sasidharan
vsasidha@mail.sdsu.edu
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri
San Diego State Üniversitesi Öğrencileri
  • San Diego State Üniversitesi
  • B.Ü. Turizm İşletmeciliği Bölümü
Diğer Bilgiler:

2013 yılında San Diego State Üniversitesi’nden 15 öğrenci, 1 öğretim üyesi; Boğaziçi Üniversitesi’nden 13 öğrenci, 3 öğretim üyesinin katılımı ile Kastamonu’da Sürdürülebilir Turizm Modeli önerisi oluşturulmuştur.

2014 yılında San Diego State Universitesi'nden 11 öğrenci, 1 öğretim üyesi ve Boğaziçi Üniversitesinden 14 öğrenci ve 2 öğretim üyesinin katılımıyla Kastamonu’da Sürdürülebilir Kırsal Turizm Modeli önerisi oluşturulmuştur.

Dosyalar: