İstanbul Tarihi Yarımada’da Kapasite Gelişimi Projesi

01.03.2007 ile 31.07.2007 arası

Proje kapsamında George Washington Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Tarihi Yarımada bölgesindeki mevcut turizm aktivitelerini değerlendirdiler.

Bu değerlendirmenin amacı İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesini dünyanın seçkin turistik mekânlarından biri haline getirmek için bir yandan bölgenin eşsiz tarihi ve kültürel varlıkları korurken, yerel halkın yaşam kalitesini arttıran ve bölgenin otantik yapısını koruyan sürdürülebilir turizm yönetimi için öneriler sunmaktır.

Projenin başlıca amaçları:

• Tarihi Yarımada bölgesindeki sürdürülebilirliği garanti altına almak için ortak bir görüş oluşturmak
  • Sürdürülebilir gelişimi ve bölgenin muhafaza edilmesini destekleyen fikirler öne sürmektir.
Prof. Dr. Maria D. Alvarez
alvarezm@boun.edu.tr