Doğu Anadolu Bölgesi’nde Kültür Turizmi Birliği (Kars): Öğretim Gereksinimleri Değerlendirmesi - Danışmanlık

01.01.2010 ile 31.05.2010 arası

Projenin amacı Kars ilindeki turizm endüstrisine yönelik eğitim ihtiyaçlarının açıklığa kavuşturulmasıdır.

Rapor Kars’ta gerçekleştirilen ve turizm endüstrisinin özelliklerine odaklanan ekonomik aktivitelere genel bir bakış niteliğindedir. Ayrıca rapor turizmin yönetimsel ve farklı alt sektörleri için tavsiye edilen eğitim ihtiyaçlarına kapsamlı şekilde odaklanıp, eğitim önerileri sunmaktadır. Raporda kullanılan veriler iki ana kaynaktan faydalanılarak toplanmıştır. Birincisi konuyla alakalı yazılı dokümanlar ve daha önceden hazırlanmış çalışmalardır. İkincisi ise bölgeye düzenlenen ziyaretler esnasında turizm endüstrisi paydaşları ile yapılan röportajlardır. Veri toplama aşaması bölge yerel yönetimlerinin temsilcilerini, otel/restoran/seyahat acenteleri yönetici ve sahiplerini, sivil toplum kuruluşlarını, ulaşım firmalarını ve yerel halkı kapsamaktadır. Saha çalışmaları boyunca yerel yönetimlerin ve turizm işletmecilerinin sıkı iş birliğine şahit olunmuştur.

Proje sürecinde irtibat kurulan insanlar, yerel halkın projeye olan samimi ilgisini ve düzenlenen eğitim programlarına katılma isteğini açıkça göstermektedir.

Prof. Dr. Maria D. Alvarez
alvarezm@boun.edu.tr
Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu
Işıl Keskin