Çok Disiplinli Seminerler Dizisi -2- Turizm ve Gastronomi

UBYO Seminer Salonu / Hisar Kampüs

ŞEYMA BAŞ

Şarap Rotası Hikayeleri

Seminer, şarabın tarihi, şarabın somut olmayan kültürel miras olarak dünya kültürleri içindeki yerini ve turizm için önemi, uluslararası ve ulusal şarap pazarının organizasyonu ve bualandaki eğitim ve kariyer fırsatları konularını kapsayacaktır.

Şeyma Baş Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olup Bordeaux’da Lüks Marka Yönetimi, Yemek ve Şarap üzerine MBA’ini tamamladı. Toskana, İstanbul ve Burgonya’da pazarlama ve ihracat alanlarında deneyim kazandıktan sonra kariyerine Zürih’te kurduğu WineArt şirketinde ekip arkadaşları ile birlikte marka strateji yönetimleri ve profesyonel şarap eğitimleri üzerine çalışmalarına devam ediyor. Şeyma Baş aynı zamanda uluslararası şarap yarışmalarına jüri olarak katılıyor ve dünya şarap sektöründe alınması en zor ünvan olarak bilinen Master of Wine olma yolunda öğrenciliğini sürdürüyor.  Şarap üzerine yazdığı blogu Dionysian Impulse’ın uluslarası blog yarışmasında En İyi Yeni Blog seçilmesiyle farklı şarap bölgelerini ve üreticilerini keşfederek yazılarına devam ediyor.