Çok Disiplinli Seminerler Dizisi -1- Turizm ve Görsel Sanatlar

ZEYNO PEKÜNLÜ

VİDEO DİLİ KULLANIMI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM ÇALIŞMALARI

UBYO SEMİNER SALONU/HİSAR KAMPÜS

2002 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve sanatta yeterlilik programlarını bitiren Zeyno Pekünlü, ikinci yüksek lisansını Barselona Üniversitesi'inde ‘Sanatsal Üretim ve Araştırma’ programında tamamlamıştır.

Seminer ilk bölümünde video dilinin sanat, iletişim ve aktivizm alanında farklı kullanımlarına ve belgesel, kurmaca, buluntu film gibi farklı video üretim dillerine odaklanacak, ikinci bölümde ise Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün “2017 Uluslararası Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm” yılı yol haritası kapsamında öğrenciler tarafından  turizm, kent, kültür, çeşitlilik, sürdürülebilirlik gibi temalarda yapılacak video projeleri tartışılacaktır.