Çinliler ile Rus/Türk Etkileşimleri: Turistlerin ve Seyahat Acentalarının Türkiye hakkındaki Görüşleri

Proje Başlangıç & Bitiş Tarihi:
01.01.2004 ile 30.06.2005 arası
Proje Özeti:

Araştırma, farklı pazarları ayırt etme ve turistlerin kültürel farklılıklarını dikkate alarak, varış noktasından elde edilen istatistiksel bilgileri değerlendirme gereksinimi üzerine odaklanmaktadır.

Türkiye gezilerinden geri dönen Çinli ve Rus turistlerle ankete dayalı bir ön çalışma yapılmıştır. Sonuçlar, Çinlilerin ve Rusların, ev sahibi Türk toplumu ile ilgili algıları ve bilgi kaynaklarının kullanımı gibi değişkenler açısından birbirinden farklı olduğunu ortaya koymaktadır. Bulgular, bilgi yönetiminin turizm organizasyonlarını gelecek için plan yapma, iş görenleri için eğitim önceliklerini saptama ve bilgi tabanlı sistemlerin geliştirmesi açısından değerlendirilmiştir. Araştırma, Türkiye’nin Çin ve Rus pazarlarına erişimi için farklı stratejilere gereksinimi olduğunu belirlemiştir.

Proje Yönetimi:
Prof. Dr. Meral Korzay
korzaymeral@gmail.com
Proje Yöneticisi
Proje Ekibi:
Prof. Dr. Maria D. Alvarez
Boğaziçi Üniversitesi
Prof. Dr. Bengi Ertuna
Boğaziçi Üniversitesi
Destekleyen Kurum & Kuruluşlar:
  • Boğaziçi Üniversitesi BAP

Yeni yorum ekle

Plain text

• HTML etiketlerine izin verilmez.
  • Web sayfaları ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüştürülmektedir.
  • Satır ve paragraf boşlukları otomatik ayarlanmaktadır.
Bu protokol, spam gönderileri engellemek içindir.
Resimli CAPTCHA
Resimde görünen karakterleri girin.